Интимно

Тези два въпроса определят бъдещето на брака ви

Задайте ги на себе си и на съпруга си

21.04.2021г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с надеждата любовта да остане завинаги. Колкото и влюбени да сте няма как да не се появи една малка сянка на съмнение, която ви преследва – дали бракът ви ще бъде щастлив и дали ще останете заедно завинаги. Това са въпроси, които се появяват в главата на всички младоженци, а дори и на тези, които вече са щастливо женени. Нормално е да се запитате дали щастието и любовта, които ви събират ще останат с вас завинаги.

4 неща, които са важни преди да стъпите в брак

Ако сте достатъчно смели, за да проверите дали бракът ви ще устои и как би могъл да се развие, всичко, което трябва да направите, е да си зададете два въпроса на себе си и един на друг. Според изследователи, отговорите на въпросите могат да предскажат качеството и силата на брака ви.

Проучване, проведено от учени от Вирджинския университет, изследва отговорите на 4242 брачни двойки, които са отговорили на тези два въпроса. Екипът е проследил тяхното развитие шест години по-късно, пише yourtango.com.

Съвети за любовта и брака от двойки, женени от 50 години

Ако искате да знаете дали бракът ви ще продължи и дали ще бъде успешен, тези два въпроса могат да ви помогнат да разберете, според изследователите. Трябва да си ги зададете както един на друг, така и да отговорите сами.

 

  • 1. Доколко щастливи сте в брака си в сравнение с това колко щастливи сте били преди него или когато сте били необвързани.
  • 2. Как мислите, че съпругът ви е отговорил на този въпрос?

Двойките, които са заявили, че не биха били по-щастливи извън брака си, са и двойките, които са се развели в рамките на тези шест години. Изненадващо, нали. Учените коментират тези резултати със схващането, че любовта и щастието са достатъчни за дълъг брак. В този период от шест години обаче след стартиране на съвместно съжителство двойките постепенно губят усещането си за щастие наред с появата на проблеми от финансово, битово и ценностно естество.

Неочаквани грешки, които правите с брака си

Домакинските задължения, навиците на партньора – всичко това оказва влияние върху усещането за щастие. Когато то започне да намалява у единия партньор, неминуемо се отразява на другия, както и на брака като цяло.

Само 40,9% от двойките, участвали в проучването, са успели да предскажат какво ще каже партньорът им. Повечето двойки не са демонстрирали еднакви схващания по отношение на задълженията в брака.

Почти 60% от двойките не могли да дадат правилна информация за това какво би отговорил съпругът или съпругата им.

5 навика на нещастните съпруги

По данните на изследователите, близо 40% от браковете в САЩ завършват с развод. Учените смятат, че ако повече двойки си задават тези въпроси преди да встъпят в брак, ще са значително по-наясно дали да предприемат тази важна крачка в живота си или не.

Коментирай
Свободно време