Интимно

5 признака на баланс във връзката

Прекарвате време заедно, но имате и лично време само за вас

03.10.2023г. / 14 20ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от най-важните въпроси в една романтична и дългогодишна връзка е как да запазим здравословния баланс. Хармоничните отношения между двама души се крепят именно на тази основа – баланс и компромиси.

Ако изпитвате колебания дали вашата връзка е балансирана, вижте следните признаци, които показват колко хармонична е тя:

Прекарвате време заедно, но имате и лично време само за вас

Хармоничната връзка се получава тогава, когато и двамата партньори са удовлетворени от себе си, от живота си и се наслаждават на връзката преди всичко със себе си. Ако вътрешно не се чувствате добре, липсва ви баланс и задоволство от живота, няма как да се чувствате в хармония с партньора си. Затова е важно както да прекарвате време с него, така и да отделяте мигове само за себе си. Дали ще прекарате това време в спалнята, четейки книга или слушайки музика, това е ваш избор. Но тези съкровени минути, в които се наслаждавате на собствената си компания са не по-малко важни от миговете, които споделяте с любимия човек. Ако това условие е изпълнено при вас, значи сте една стъпка по-близо до здравословния баланс.

Споделяте чувствата и мислите си

За голяма част от дамите не е проблем да споделят чувствата си, мислите си, преживяванията си, но сякаш по-често го правим с приятелки, забравяйки, че можем да го правим с партньора ни. Много пъти си мислим, че той „едва ли ще ни разбере“ и директно отхвърляме възможността да споделим тези свои мисли с него. Ако обаче това не важи за вас, а напротив, редовно споделяте своите емоции и усещания с човека до вас, това е чудесно. Още един показател за здравословен баланс в отношенията е покрит!

Имате общи планове за бъдещето

Любовна връзка, в която не се обсъждат съвместни бъдещи планове трудно може да се нарече балансирана и хармонична. Разбира се, не всеки човек обича да прави планове. Има хора, които живеят само в настоящия миг и вярват, че той е най-важен, затова плановете не са им по вкуса. Но все пак, колкото и философски да подхождаме, добре е да имаме някаква обща цел или стремеж, който искаме да осъществим с любимия човек. Дали това ще е нещо свързано с дома, семейството, приятелите, пътуване или общо хоби, прекрасно е да имаш нещо, за което да мечтаеш да ти се случи, и то с човека, на когото държиш най-много.

Намирате време за интимност и ласки

Заетостта в днешно време и ангажиментите, които всеки човек има, много често крадат от времето ни за любимите хора. Интимните отношения не са изключение. И все пак, ако успявате да намирате време за интимни ласки с партньора, това е похвално и показва, че вие се грижите добре за баланса във връзката ви. Дори и на цената на компромиси и лишаване от няколко часа сън...

Имате общи интереси

Двама души са като два отделни свята – различни и прекрасни посвоему. Чудесно е, ако всеки от вас има свое хоби, което развива и му доставя удоволствие. Но за да бъде връзката хармонична и дълголетна добре би било да намерите, ако все още не сте, ваше общо хоби, което да ви сближава и радва. Не е задължително този общ интерес да е свързан с отделяне на ресурс. Може да е нещо много обикновено и банално като това да гледате филми или да играете настолна игра. Важното е да се стремите да го разнообразявате и да сте редовни, за да не позволявате общуването ви да страда с времето. Нещо, което често се случва при дългите връзки.

Коментирай