Интимно

Как жените сами се обричат на самота?

Вие сте твърде взискателна, кариерата е на първо място за вас

27.11.2023г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако четете тези редове, вероятно вие сте прекрасна жена, която от известно време е необвързана и сякаш все не може да намерите партньор, с когото да споделите своите емоции, радости, успехи, трудни моменти. Задавате си въпроса какво не е наред. Вие сте успешна, привлекателна и т. н. Е, според сайта yourtango.com има няколко начина, по които жените сами си пречат. Вижте кои са.

1. Не спират да говорят за бившия си и как са ги разочаровали

Дори и да сте имали лоша любовна връзка с определен партньор или раздялата ви да е била неочаквана и разочароваща за вас, важно е да продължите живота си напред. Някои жени никога не виждат своята вина в раздялата или дори ролята си в това как са се справили с нея. Ето защо ровенето в миналото само усилва болката ви. Животът ви продължава без бившия ви, неговия също, затова не се поставяйте в позицията на жертвата.

Кои са зодиите, които никога не изневеряват

2. Споделяте с приятелите си и ги оставяте да анализират прекалено много и да критикуват връзката ви с нов човек

Още една причина някои жени сами да се обричат на самота. Има голяма вероятност при постоянно обсъждане на близкия ви кръг относно вашия любовен живот, приятелите ви да проектират проблеми във връзката ви, които обикновено се оказват техни. Често близките ни хора си позволяват да изказват мнение, дори когато не сме го искали. Само вие знаете със сигурност какво се случва в новата ви връзка, как е било в старата ви.
Не им позволявайте да пречат на щастието ви. Сортирането на мненията и емоциите на всичките ви приятели може да се окаже объркващо за вас. Трябва да можете сами да вземате решения, да правите изводи и да променяте съдбата си.

3. Търсите качества, които нямат нищо общо с качествата, необходими в отношенията

Например вие сте успешна, печелеща много добре или пък заплатата ви е по-ниска и търсите партньор, който да ви уреди финансово живота. От друга страна обаче дали се замисляте, че вие заслужавате да се отнасят добре с вас, да се грижат за вас, да ви обичат, да ви подкрепят и мотивират, особено в трудни ситуации и т. н. И това са много важни неща за една връзка и за комфорта на една жена в нея. Никога обаче не бихте могли да сте сигурна, че богатият мъж или този, който ви е конкурентен на месечната заплата ще бъде партньорът, с който ще изградите щастлива връзка.

4 причини да не търсите сродната си душа

4. Сравнявате с предишни партньори или любовни интереси

Вероятно сред мъжете, с които сте имали любовна връзка или сте излизали е имало такива, които са оставили прекрасно впечатление у вас. Но какво се случи помежду ви? Дали наистина са били толкова прекрасни? Сравняването на сегашен любовен интерес и партньор с предишни, може да ви постави в ситуация на жена, която не може да създаде връзка. Това не означава да се примирявате със себе си за някои неща и да търпите лошо отношение, но често твърде рано отписваме новите възможности. Също така, ако бившият ви е бил по-романтичен от новия партньор, помислете с какво новия го превъзхожда. Винаги може да споделите на половинката си, че се нуждаете и от повече романтика.

Свързани статии

5. Сравнявате връзката си с тази на родителите ви

Отново сравнения. Ние живеем в други времена, в които хората, разбиранията за любовта и живота са различни. Със сигурност връзката на родителите ви е претърпявала трудности, правили са взаимни компромиси. Ако родителите ви са имали прекрасен брак и помните отношението им един към друг, нека това да ви е пример за вашите взаимоотношения, но не се сравнявайте.

Ако пък в семейството ви е имало насилие, нека също ви бъде пример за това какво не бива да толерирате, но не се настройвайте, че и вашият партньор ще ви тормози по някакъв начин, особено ако няма признаци за това.

6. Вие сте твърде взискателна, кариерата е на първо място за вас

Още една причина някои жени да са самотни в любовта е, че отделят твърде голямо значение на работата си, дори когато приключи работният им ден. Мъжете не искат да слушат постоянно за вашите цели, работни проблеми и т. н. Това не ви прави интересна. Също така, агресивното и взискателно поведение действа отблъскващо.

Коментирай