Интимно

10 неща, които могат да доведат до раздяла

Липса на доверие

14.10.2023г. / 06 30ч.
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовната връзка е крехка като цвете. Тя изисква постоянни грижи от страна на двамата партньори. Има неща, които натрупвайки се във времето, могат да доведат до раздяла. Примери за такива са неспазване на дадена дума, изневяра, лъжи, липса на подкрепа в трудни моменти, липса на подкрепа, когато някой от двамата постига успехи. 

Кои други 10 неща могат да провалят едни любовни взаимоотношения?

1. Приемате партньора си за даденост. Дори и връзката, в която рядко има конфликти и има потенциал да се развива, може да се разпадне, ако единият от двамата партньори не цени другия.

2. Задържане на недоволството към партньора. Това обикновено се случва, когато единият премълчава емоциите си, за да не се създадат конфликти във връзката, когато има страх да не бъде изоставен.

5 неща във връзката, с които не бива да правите компромис 

3. Трупане на отрицателни емоции. Ако сте склонни да трупате негативни емоции, тогава щастливата връзка е далечна мечта за вас. Този вид емоции може да породят ревност, общо недоверие към любимия човек.

4. Пренебрегване на нуждите на вашия партньор. Или пък той вашите. Никоя връзка не може да бъде успешна и да оцелее, ако липсва емпатия от двете страни. Партньорите, които са склонни да поставят собствените си нужди на първо място, никога не могат да имат здрава връзка.

5. Между вас има игра на обвинение. Някои хора са склонни да прехвърлят вината върху партньорите си, вместо да се извиняват, когато грешат. И това може да е трудно доловимо за единия във връзката, тъй като може да се прояви не само в конфликтни ситуации, но и за малки неща в ежедневието. Обвиненията засягат връзката ви и унищожават всички положителни емоции.

3 въпроса, които да си зададете, когато връзката ви не върви

6. Зависите твърде много един от друг. Една любовна връзка се гради от двама души, но всеки един от тях е отделен индивид, за когото е важно да има живот и извън връзката. Губенето на индивидуалността ни ни обрича на провал в любовта.

7. Неуважително отношение един към друг. Още една причина да се разпадат любовните връзки. Ако сте неуважителни към партньора си или обратното, той към вас, тогава нищо не може да спаси връзката ви в дългосрочен план.

50 въпроса, които да зададете на половинката си, за да заздравите връзката си

8. Незачитане на личното пространство. Обсебване, собственическо държание, към другия, към нас. Единият партньор рано или късно започва да се чувства притиснат, контролиран, внушава му се, че трябва да изостави хобита, интереси, личностното си развитие и т. н. Личният периметър е важен за всеки един в двойката, Това е времето, в което искаме да четем хубава книга, да се видим с приятели, да посещаваме курсове и т. н. 

Свързани статии

9. Лошо отношение към партньора ви или към вас пред вашите приятели или семейство. Това е продължение на по-горните редове. Демонстрирането на неуважение пред други хора, споровете пред тях, излагат на показ интимния ви свят. Това подкопава самочувствието, но и дава повод на трети страни да се намесват помежду ви. Роднини и приятели могат да помогнат, но и много да навредят на една връзка. 

10. Не си казвате и показвате често „обичам те“. Не става само с думи, трябват и действия, но понякога липсата на това да чуем изразени емоциите на любимия ни човек, може да ни накара да се съмняваме, че сме желани. Показването на любов също трябва да се случва всеки ден. То е в малките неща, които правим естествено, а не се насилваме. Липсват ли обаче, връзката може и да се разруши. 
 

Коментирай