Интимно

Как да спрете да преследвате идеята за любовта

За да се появи, когато не я очаквате

22.10.2023г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато търсим своя нов партньор, ходенето по срещи, общуването в приложения за запознанства, може да се превърне в нещо много уморително и досадно. 
Понякога сме толкова фокусирани върху идеята за връзка, че губим себе си. Ставаме напрегнати, негативно настроени към живота, не забелязваме малките радости. 
Създаваме енергия около себе си, която не само че не привлича любов в живота ни, но и я отдалечава. 

Какво можем да направим, за да спрем да търсим любовта така, че тя да се появи, когато не я очакваме?

Вижте 11 стъпки. 

1. Фокусирайте се върху това, което имате. Вместо да мислите какво липсва, съсредоточете се и бъдете благодарни за това, което вече имате.

2. Прегърнете самотата, без да сте самотни. Просто трябва да прекарвате няколко минути всеки ден, за да останете сами с мислите си, нещо като време само за вас, в което да презаредите енергийните си нива.

3. Просто бъдете себе си. Когато сме твърде увлечени от желанието за връзка, ние сме склонни да проектираме различна версия на себе си пред света. Полагаме всички усилия, за да станем най-добрата версия на себе си, така че друг човек да ни хареса, но това не винаги е нашето истинско аз и невинаги сме щастливи.

4. Не се насилвайте да излизате на срещи. Знайте, че имате силата да избирате кога да излезете и кога не, защото нещата не бива да се правят насила.

Свързани статии

5. Прекарвайте време със себе си.

6. Подарете си грижа за себе си и състрадание. Постоянните мисли за това, че нямаме партньор до себе си, често ни карат да се обвиняваме и да не полагаме грижи за духа и тялото си. 

7. Излезте от зоната си на комфорт. Ако заседнете в миналите си връзки и чувствате, че животът ви е в цикъл, може би е време за промяна. Работете върху себе си и вижте как нещата около вас започват да се променят.

8. Правете това, което ви кара да се чувствате добре. Не е нужно да губите времето си в чакане или да бъдете с някого, който може да ви накара да се почувствате по-добре. Щастието ви зависи само от вас. 

Свързани статии

9. Фокусирайте се върху целите си. Хубавото на това да си необвързан е, че можеш да работиш върху себе си, мечтите си. 

10. Фокусирайте се върху здравето си. Обърнете внимание на тялото, навиците си, започнете да се храните здравословно, спортувайте. Това ще повиши вашата самооценка и ще намали риска от депресия.

11. Забавлявайте се с приятели, пътувайте, придобийте нови умения. Това, че в настоящия момент нямате връзка не е краят на света. Животът е пъстър и ви очаква, за да го преоткривате всеки ден. 

Коментирай