Семейство

Позитивни мисли, от които се нуждаем всеки ден

Казвайте ги всеки ден и бъдете щастливи и успешни

04.09.2014г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Казват че нашите мисли и нагласа към живота до някаква степен определят и това, което ни се случва. За да привлечем положителните вибрации към себе си и да бъдем щастливи, всеки от нас се нуждае от няколко позитивни мисли, които да си казва всеки ден. Споделяме няколко такива.

Няма по-добър ден от днешния.

Дори да вали и да е мрачно или шефът да не е в настроение, потърсете красотата на дъжда в този ден. Потърсете вдъхновението, дайте свобода на креативното си мислене и бъдете творци.

Денят често е такъв, какъвто ние си го направим. Ако имате нужда от повече цвят, облечете се по-цветно, пийте кафето си в шарена чаша, винаги имайте на работното си място картина или снимка на красив и цветен пейзаж. Това помага!

Аз изглеждам добре.

С тези мисли трябва да излизате всяка сутрин от дома. Когато имате самочувствие, вашата осанка и излъчване се променят. И това ще забележите не само вие, но и хората, които ще срещате по пътя си.

Увереността във външния ви вид може да направи бизнес срещите успешни или те да не постигнат желаният успех. Запомнете, че хората, които излъчват самочувствие са в пъти по-успешни и добре приемани от околните.

Аз мога да го направя!

Да поставите началото на ново хоби, спортно занимание, езиков или друг вид курс, да се изправите пред голям проект, да започнете нова работа и т. н. Човек може да направи чудеса със себе си, стига да повярва в своята успеваемост. Не спирайте да вярвате в себе си.

Аз съм горд със себе си.

Вие сте си най-добрия приятел и свой най-голям критик. Независимо от мнението на другите, от трудностите и предизвикателствата на деня, от малките грешки, приемете всичко, което ви се е случило, но не забравяйте да си кажете „Аз съм горд със себе си“.

Хората, които се гордеят с постиженията си и малките всекидневни победи, са по-щастливи, успешни, уверени, справят се по-лесно в ситуации на стрес, по-позитивни са и добре приемани от останалите. Да бъдеш горд със себе си не е самохвалство.

Аз съм простил на тези, които някога са ме наранили.

Всеки от нас, в някакъв момент е бил наранен от някого. Често болката и обидата преминават в гняв и омраза, които ни тежат. Ядът може да попречи на това да продължите напред и да поставите ново начало за себе си. Затова всекидневно си казвайте тези силни думи.

Свързани статии

Аз имам право на избор.

Вие сте тук и сега, на тази позиция в служебната йерархия, на тази социална стълбица в живота, заради всекидневните малки и големи избори, които правите. Бъдете целеустремени, всекидневно правете равносметка за това, което искате да постигнете и докъде сте стигнали и направете вашите правилни избори.

Не се стремя да бъда перфектен.

Понякога да си достатъчно добър е достатъчно добро! Не се стремете да бъдете перфектни, никой от нас не е. Бъдете последователни и стриктни в това, което правите. Само така ще бъдете достатъчно добри.

Снимка: Freeimages

Коментирай