Интимно

Знаци, че проявявате истинска любов към сродната си душа

Прощавате си един на друг

24.11.2023г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не се е питал някога дали наистина е влюбен, дали започва да заобичва човека до себе си. Понякога търсим знаци, които да ни покажат, друг път усещаме, че в душата ни има любов. Истинската любов е да разширим личната си сфера, за да включим другите, но без да спираме да бъдем себе си, да обичаме себе си.

И все пак, вижте няколко знака, че проявявате истинска любов към сродната си душа

1. Грижите се повече за това да имате връзка, отколкото за това да сте прави.

Любовните връзки се влошават, когато се превърнат в бойно поле от спорове, желание да надделяваме над другия. Понякога ни се иска на всяка цена да докажем колко сме прави пред партньора си, а това е напълно ненужно. Това не означава да не споделяте онова, което не ви прави щастливи, да премълчавате емоциите си, но се замислете колко често сте водили спорове за незначителни неща. 

Свързани статии

2. Приемате несъвършенствата на партньора си.

Това е един от най-големите знаци за истинска любов във връзката. Във всеки от нас има малка доза перфекционизъм. Но да не забравяме, че нито ние, нито другите са идеални. Важно е да се приемаме такива каквито сме, като това не включва пороци, които са разрушителни както за взаимоотношенията, така и за самия човек. Важно е да помислим дали определен недостатък може да бъде неприемлив за нас или не. И ако сме склонни да се обичаме несъвършени, това е прекрасно. 

3. Търпеливо позволявате на връзката да се развие.

Достигнали сте до осъзнаването, че насилването на нещата само би навредило на любовта, развиваща се между вас и партньора ви. Пришпорването на събития само издава страх, несигурност. От друга страна, търпеливото опознаване на другия, времето, в което се развивате като отделни индивиди, но и като двойка, е показател за истинска любов с вашата сродна душа.

Свързани статии

4. Подкрепяте нуждите на партньора си, преди да получите това, което искате, когато го искате.

Когато обичаш някого, искаш най-доброто за него повече, отколкото те интересува какво може да направи той за теб. Това също е логичен начин да мислим, защото една връзка може да бъде толкова здрава и любяща, колкото и двамата души в нея.

Благосъстоянието на партньора ви помага да създадете здраво партньорство и за двама ви. Когато установите, че поставяте тяхното благополучие над конкретните си желания, вие се влюбвате. Не забравяйте обаче, че трябва да има баланс и не бива вие да сте единствената страна, която показва любовта си. 

5. Търсите емоционалната настройка с партньора ви.

В една връзка комуникацията е от ключово значение. Когато се влюбваме, искаме да опознаем всички нюанси на партньора си и да му осигурим това, от което се нуждае, за да се чувстваме заедно сигурни. Това е емоционалната настройка, а добрата комуникация ни помага да разберем онези малки детайли, които са ни нужни за този емоционален синхрон и настройка.

Свързани статии

6. За вас е важно помежду ви да има баланс, хармония и взаимно уважение.

Любовта е двупосочна улица. Почти всичко във вселената работи в хармоничен ритъм, включително човешкото тяло. Когато тялото е извън равновесие, то се разболява и същото важи и за връзките. Влюбим ли се, ние търсим хармония с любимия ни човек, оглеждаме се за това дали той/тя е нашата сродна душа. 
Това не означава, че никога не възникват конфликти. Но в ситуации на спор, ние трябва да сме мотивирани за общо решение, а не да си прехвърляме вина и да оставяме въпросите неразрешени. 

7. Прощавате си един на друг.

Близките, дългосрочни взаимоотношения изискват много прошка, тъй като всички сме склонни да грешим. Когато можем да си простим, ние обичаме. Но след прошката е важно да се опитаме да не повтаряме грешката си и да не се опитваме да си го върнем на другия, когато той ни е наранил. Но физическото и емоционално насилие не заслужават прошка. Те са показател за нездравословна връзка, която е опасна за нас. 

По материали от yourtango.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 5 месеца )