Интимно

Качества, които всяка връзка на ниво сродна душа трябва да притежава, за да е щастлива

Липсата на внимание може да навреди на една връзка

20.11.2023г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според западни изследвания стабилната и дълготрайна връзка се дължи на две основни съставки – доброта и щедрост. Но затова е нужно също да имаме партньор до себе си, който да можем да наречем сродна душа. Това е важно, тъй като има вероятност да избегнем обвързване с хора, които не са на същия етап на растеж като нас, или с такива, които не могат да ни дадат това, за което копнеем.

Обратното също е вярно. Очакването партньорът ви да продължава да ви дава това, което искате във връзката ви, е не само пагубно за нейния успех, но е и егоистичен начин на съществуване. Сродните души се допълват. При тях много неща се получават съвсем естествено. 

Кои са качествата, които всяка връзка на ниво сродна душа трябва да притежава, за да е стабилна и партньорите в нея да са щастливи? 

1. Доверие – Доверието е като „лепило“ в една връзка. То я задържа. От друга страна, чувството за несигурност в себе си и в любимия човек, само отдалечава партньорите. Няма как да си сродна душа с някого и да си нямате доверие.

Свързани статии

2. Честност – Истината подхранва любовта. Спрете да се опитвате да четете мисли или да предполагате какво мисли другият. Кажете каквото имате предвид и мислете това, което казвате. Бъдете честни с всеки аспект на вашата връзка. Честността само подхранва взаимоотношенията. 

3. Внимателност – Липсата на внимание може да навреди на една връзка много повече, отколкото предполагаме. Бъдете учтиви, когато партньорът ви говори, не се разсейвайте с работа, телевизия, мобилния ви телефон. Полагайте усилия да присъствате там, където е партньорът ви, ако се усещате един друг, че сте сродни души.

4. Отговорност – Когато влизате в нова любовна връзка е важно да поемете 100 процента отговорност за своите действия, чувства и поведение. Това важи и за другия. Избягването на важните разговори, постоянното прехвърляне на вина, не гради, а руши връзката.

Свързани статии

5. Положително отношение – Към живота, дори когато е трудно. Сродните души се подкрепят, някак успяват да останат позитивни. А когато налице няма проблеми, положителната им нагласа успява да повиши хубавите вибрации в живота им.

6. Работа в екип – Тя е необходима и когато става въпрос за стабилна любовна връзка, в която партньорите са сродни души. Но за да я има, е важно те да си помагат дори за малките неща в ежедневието, да гледат в една посока.

7. Приемане – Сродните души се приемат. Те не съдят по предишните си връзки за настоящата, не сравняват партньорите си. Миналите им разочарования не са показателни за настоящите любовни възможности. Сродните души са наясно, че никоя връзка не е перфектна и че няма нужда партньорът им да е идеален.

Свързани статии

8. Автентично присъствие – Бъдете истинското си аз. Не е нужно да се преструвате, че сте някой друг. Чувствайте се свободни да представите истинската си същност във връзката и изисквайте обратното от любимия човек.

По материали от yourtango.com

Коментирай