Интимно

Мъдри начини да се сдобрите след скандал

Как да потушите конфликта и емоциите

05.12.2023г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Мъдри начини да се сдобрите след скандал

Конфликтите и споровете са неизбежни във всяка връзка, дори в най-хармоничната. Понякога могат да прераснат в скандал, в който да си кажете неща, за които после ще съжалявате. Гневът не е добър съветник, но има моменти, в които напрежението се натрупва и хората изпускат нервите си. 

Важно е да се опитвате всячески да не допускате напрежението да ескалира до такива висоти, но все пак когато това се случи е също толкова важно да знаете как да се измъкнете. 

Има някои мъдри и много добри начини да се сдобрите след скандал, конфликт, спор или каквато и да е негативна ситуация в отношенията и връзката

Не настоявайте да сте прави

Ако в споровете имате навика да настоявате, че сте прави и всеки накланя везните към себе си, без да се вслушва в другия, това поведение не е градивно. Ако подхождате така, това ще задълбочи конфликтите между вас, вместо да ги оправи. Когато видите, че отново става твърде напечено, просто спрете, пребройте до 10 и обмислете ситуацията, аргументите на партньора ви. 

Свързани статии

Много е важно и двамата партньори да знаят кога е време да спрат да се инатят и да настояват, че са задължително прави. Това поведение се превръща в токсично за връзката и помрачава хармонията в нея. 

Не водете война помежду си 

Това, за което трябва да се биете е щастието във връзката ви, а не да се биете един срещу друг. Когато наближи скандал, спомнете си това. Всичките ви усилия трябва да са насочени към това да се стремите заедно да се борите с живота, обстоятелствата, пречките, проблемите, които пречат на щастието ви, а не вие самите да създавате поводи за конфликт. 

Поемайте отговорност, не бързайте да обвинявате 

Една от най-големите грешки във връзките и разрешаването на конфликтите са обвиненията. Много е трудно човек сам да признае грешките и слабостите си, да се извини, да се покаже слаб в дадената ситуация. Много по-лесно е да обвиниш другия за всичко и да настояваш, че ти си прав, а той винаги греши. Това незряло и неградивно поведение в много от случаите е причина за разруха в отношенията

Не се опитвайте да намерите слабото място на партньора си

Когато имате конфликт, не се старайте да уязвите половинката си и да го поставите в неудобна, подчинена позиция. Това е една от най-погрешните стратегии, които убиват любовта и отношенията. В стремежа си да спечелите битката, вие губите много повече – губите щастието, доверието, близостта, които ви събират. 

Коментирай