Интимно

6 неща, от които партньорът ви има нужда, но не си признава 

Позволете му да бъде лидер 

09.01.2024г. / 13 10ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Макар и да се опитваме, понякога на нас, жените ни е доста трудно да мълчим. И често пъти съжаляваме, че сме реагирали спонтанно и сме казали неща, които не е трябвало да споделяме. При господата обаче, този въпрос стои по коренно различен начин. По-голямата част от тях трудно изказват мислите и чувствата си. Ето защо, в следващите редове ще ви споделим няколко неща, от които всеки мъж има нужда, но може би няма да го чуете да ви ги казва. А ето и кои са те:

Повече интимност 

Вниманието, комуникацията, благодарността, предоставянето на пространство – нищо от това няма значение, ако двама души не могат да изразят цялата тази любов и уважение с малко интимност. Не мислете, че единственото, от което той има нужда е само секс. Ето защо, хващайте ръката му или просто го целувайте по бузите от време на време. Подобни действия карат партньора ви да се чувства обичан, а пък вие ще усетите любовта му в неговите реципрочни действия. Интимността не означава само физическа интимност, но и всички дейности, които карат партньора ви да се чувства обичан и поглезен. Не бъдете резервирани, по-скоро бъдете изразителни.

Благодарност  

Двойките във връзка винаги правят неща за половинката си, без да очакват нищо в замяна. Те поемат роли и отговорности и независимо колко трудни стават нещата, продължават да правят това, което правят. Но това не означава, че трябва да забравите безбройните компромиси на партньора си и да ги приемете за даденост. Не допускайте грешката да мислите, че само вие правите „жертви“ в името на връзката. Изпратете спонтанно съобщение с текст: „Обичам те“, просто така. Изразяването на вашата любов, мисли и чувства към партньора ви е толкова важно, колкото и самата любов.

Пространство 

Досега вече трябва да сте разбрали какво харесва и не харесва партньорът ви, както и как реагира, когато е разстроен. Трябва да сте наясно с неговите предпочитания и да действате според тях. Трябва да има някои граници, които и двамата трябва да установите и да се уверите, че никога не ги прекрачвате. 

Внимание

Съвременният живот наистина е много натоварен и може и двамата да имате много отговорности, свързани с работата или домакинството. Това обаче не е извинение да сте винаги вглъбени в мислите и действията си. Уверете се, че отделяте време за партньора си и го правите щастлив, а не просто да седите заедно, докато се занимавате с телевизора или лаптопа си. Обръщането на внимание означава говорене, споделяне на забавни случки, комплименти, интимност и т. н. Вашите действия и вашето отношение ще предадат вашето намерение и ако партньорът ви види, че все още копнеете за него, дори след като сте били толкова заети на работа, той определено ще бъде задоволен и щастлив. 

Лидерство 

Мъжете са подтикнати да бъдат лидери, защото това е начинът, по който мозъкът им е еволюирал. В древните племена те са били настроени така, че да измъкват всички от неприятностите, да бъдат доминиращият алфа. По този начин мъжете биха спечелили ресурси и положение в обществото, което от своя страна би ги направило по-привлекателни и „мъжествени“. Има огромна разлика между това да позволите на партньора си да води понякога и да позволите да бъдете контролирани. Например – да оставите мъжа ви да води, като да му се доверите да избере най-добрия ресторант или да ви посъветва за страхотна инвестиция. Това ви оставя с усещането, че за вас се грижат, и със знанието, че той полага усилия. Упражняването на контрол от негова страна ще подкопае вашата увереност и ще ви кара да се чувствате в капан, неадекватни и уплашени. Не всеки мъж може или ще бъде лидер на държава или голяма корпорация, но това не означава, че мъжете не се чувстват страхотно понякога като лидери в личния си живот. 

Уважение 

Буквално няма нищо по-решаващо за оцеляването на връзката ви от уважението. Дребните неща, които не показват уважението ви към него включват: заяждане, незачитане на мнението му, отправяне на неконструктивна критика, проблеми с доверието и др. Дори ако не харесвате това, което прави партньорът ви или ако двамата спрете да общувате поради липса на емоционална връзка, ако все още показвате уважение един към друг, можете да върнете нещата в правилния път. Ако можете да се гордеете с начина, по който действате и давате всичко от себе си, определено сте на прав път към запазването на любовта и връзката си. 

Коментирай
Здраве и красота