Интимно

Как конфликтите ви правят по-близки

Как да използвате споровете като начин да заздравите връзката си

19.01.2024г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Как конфликтите ви правят по-близки

Надали съществува връзка, в която да няма конфликти. Те са част от ежедневието на всяка двойка под някаква форма. И колкото и да ги смятате за нещо негативно и нещо, което ви отблъсква, отдалечава и влошава отношенията ви, това всъщност не е задължително. 

Ако водите битките си по правилния начин, конфликтите могат да се превърнат в начин да се сближите още повече, вместо да рушите отношенията си. 

Как конфликтите могат да ви направят по-близки с партньора?

Изслушвайте се

Когато се карате, е важно да се опитвате да чуете какво точно ви казва партньорът ви и защо. Дори да не сте в разгорещен скандал, а просто спорите и без значение дали конфликтът е достигнал точката на кипене или е в процес на зараждане, важно е да се изслушвате. Приемането на чуждото мнение и поставянето в обувките на другия е от значение за надграждането на отношенията и по-дълбокото опознаване на партньора. 

Свързани статии

Не си нанасяйте удари под кръста 

За да превърнете конфликтите в лост за изстрелване на отношенията ви нагоре, водете ги честно. Когато спорите, карате се или имате сериозно спречкване, в никакъв случай не се опитвайте да уязвите партньора си, като му нанасяте удари под кръста. Обиди, припомняне на минали събития, споменаване на близки, приятели, критики към тях са само част от примерите за удари под кръста, които ви отдалечават един от друг. За да се сближите, никога не допускайте да използвате такива методи по време на конфликт. 

Не се опитвайте да доказвате, че винаги сте прави 

Една от грешките, които отдалечават партньорите, вместо да ги сближават, е постоянното старание да спечелите в спора. Ако настоявате винаги вашата дума да е последна и да сте прави на всяка цена, това ще влоши отношенията ви. За да използвате разногласията и конфликтите като лост за сближаване, спрете да настоявате да сте задължително прави. Има моменти, в които това е излишно и по-скоро вреди, отколкото да помага. 

Винаги подхождайте с любов, не с омраза 

Любовта трябва да е поставена на първо място, дори когато се карате. Ако подхождате с любов и пазите чувствата на партньора си, това ще ви помогне да използвате конфликтите, за да се сближите и опознаете по-добре, да разберете гледните точки на другия и да ги приемете. Това е една сериозна основа за добра дългосрочна връзка. 

Коментирай
Здраве и красота