Интимно

10 знака, че сте открили платоничната си сродна душа

Възможно ли е да обичате някого, без да имате връзка

27.03.2024г. / 07 00ч.
Илияна Николова
10 знака, че сте открили платоничната си сродна душа

Възможно ли е да сте влюбени и дори да обичате някого, без да имате интимни отношения с него? Напълно е възможно и не е нужно да установите същинска връзка с този човек, за да имате прекрасни, топли и изпълнени с любов и приемане отношения. 

Когато срещнем човек, към когото изпитваме чувства и влечение, без да имаме връзка с него, спокойно можем да го наречем платонична сродна душа. Какво означава това?

Платоничната сродна душа е човек, към когото изпитваме естествен афинитет и привличане. С него ни е добре да прекарваме времето си, имаме си доверие, имаме естествена нужда от близост с него. Може никога да не установите същинска връзка с този човек, но вие усещате, че той е вашата сродна душа, както и вие за него. 

Кои са 10-те знака, че сте открили платоничната си сродна душа?

1.   Винаги имате теми за обсъждане. 

Сродната ви душа има едни и същи интереси с вашите. Вълнувате се от сходни неща и това винаги създава прекрасни условия за неспирни разговори, смях, споделяне. 

2.   Тишината не ви кара да се чувствате неудобно. 

Един от признаците, че се чувствате комфортно в компанията на сродната си душа е, когато мълчанието и тишината помежду ви не пораждат усещане за неудобство и притеснение. Когато вибрирате на една и съща честота с някого, мълчанието не е повод за неловкост. 

3.   Знаете какво ще ви каже, преди да го е изрекъл.

Неоспорим знак за сходство и разбирателство между двама души е, когато знаете какво ще каже другият преди да го е казал на глас. Довършвате изреченията си, казвате едни и същи думи в един глас – това са все знаци, че сте открили платоничната си сродна душа, която е едновременно ваш любим човек и приятел. 

4.   Имате еднакво чувство за хумор. 

Много е важно да се смеете на едни и същи шеги или да имате сходство в усещането за хумор. Това е много важен фактор, който сближава. 

5.   Взаимно се дразните. 

Както бихте се дразнили с партньора си, така се случва и с платоничната ви сродна душа. Всеки има своите обсесии, негативни черти, мании, страхове или неприятни навици, които могат да ви дразнят. И именно това показва, че човекът не ви е безразличен, защото го приемате с всички тези малки несъвършенства, които предизвикват дразнения. 

6.   Винаги сте един до друг. 

Помагате си в трудни моменти. Знаете, че той винаги ще е до вас, когато имате нужда, както и вие до него. Дори няма нужда да го изричате, защото просто го знаете и усещате. 

7.   Приемате се каквито сте. 

Един сериозен белег на това, че обичате човек, с когото нямате любовна връзка, но любовта ви е нещо повече от приятелство е, когато се приемате такива, каквито сте. Не се съдите, не се опитвате да промените другия, приемате отрицателните черти на другия и го обичате заедно с тях. 

Свързани статии

8.   Липсва ви, когато не е наблизо. 

Когато обичате някого, искате той винаги да е покрай вас, да е физически близо до вас, за да усещате присъствието и енергията му. Така става както когато сте в любовна връзка, така и когато обичате някого платонично, но той представлява всичко онова, в което иначе бихте се влюбили. 

9.   Споделяте страховете и притесненията си. 

Платоничната ви сродна душа е човекът, пред когото можете да се разкриете напълно без притеснения. На него можете да кажете всичко, да се покажете слаби и уязвими без това да ви смущава. 

10.   Знаете как да си бъдете подкрепа. 

Когато сте открили сродната си душа, макар и в платоничен любовен смисъл, вие добре познавате нуждите си. Знаете как да се подкрепяте, знаете от какво се нуждае другият, за да се почувства отново добре. Не се налага да казвате какво искате, той просто го знае и ви го дава. 

Коментирай
Свободно време