В редакцията получихме писмото на М. Ето какво ни пише тя във връзка със свои интимни проблеми. Дано отговорът ни й е от полза за нея и за всички останали в подобни ситуации:

Въпрос: “Имам огромен проблем. Правихме секс без презерватив и мисля (до колкото помня), той свърши в мен. Обаче след 1-2 дена ми дойде. Имам ли сериозни поводи за притеснение и как мога да проверя дали съм бременна!
Друг проблем е, че съм на 17 години и ми е изключително неловко да си купя тест за бременност от аптека! Моля Ви за помощ! Какво да правя? Знам, че бях глупава да сторя това, но..? ;(”

Отговор: Мило момиче,
Интимните връзки не са глупост, но е неразумно да не се използва презерватив. Най-малкото, за да не се забременее, но също и за да се предпазите от многото опасни болести, предавани по полов път.
Вероятност да сте бременна съществува. Но двата начина да разберете това са или с преглед при гинеколог, или с тест за бременност. Последният се купува от аптеката и е с цени около 3 до 5 лева. Преодолейте срама и посетете аптеката. Ако ви е неудобно, можете да поръчате теста и от някой онлайн магазин в Интернет или да отидете в аптека в друг край на града, в който живеете.
При всички случаи бъдете по-внимателна следващия път!

* * *

Секс без презерватив – удоволствие или лудост