Меню

Кюфтенца в доматен сос

19 април 2010 | 11:05 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
300 г кайма смес 
1 ч. ч. ориз 
3-4 домата (може да използвате и консервирани) 
2 глави лук 
1-2 скилидки чесън 
1/2 ч. л. червен пипер 
1/4 китка магданоз 
2 суп. лъж. олио 
сол на вкус 
черен пипер на вкус
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Сложете 1 литър вода да заври. Смесете каймата с ориза. Добавете малко сол и черен пипер на вкус. Оформете кюфтенца. Започнете да поставяте във врящата вода. Оставете да врат поне 15-20 минути на слаб огън. 

Почистете лука и чесъна. Запържете в загрятото олио, добавете нарязаните на кубчета домати. Оставете сместа да се сгъсти на тих огън около 25-30 минути, като разбърквате от време на време. Накрая добавете подправките и извадените от водата, вече сварени кюфтенца. Оставете още 10-тина минутки на огъня и свалете.
Поръсете с магданоз. Поднесете топли, по желание с гарнитура от бял ориз.
Добър апетит!

* * *

Яхния кюфтета със зеленчуци
Пържени кюфтета
Кюфтета от лапад
Кюфтета в доматен сос с много подправки
Кюфтета от коприва и картофи
Кюфтета на фурна

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай