Меню

Фамозна рецепта за италианско пиле Качаторе

10 юли 2025 | 07:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Фамозна рецепта за италианско пиле Качаторе
60 мин.

  • Порции: 4-5

Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните за готвене. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за италианско пиле Качаторе.

Продукти
Приготвяне
  1. В голям дълбок тиган загрейте зехтина и добавете чесъна, розмарина, месото, лютата чушка и солта. 
  2. Задушете пилешкото месо до кафяво. 
  3. Гответе около 5 минути от всяка страна. 
  4. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте.
  5. Сипете бялото вино. 
  6. Добавете доматите и ги намачкайте.
  7. Добавете още малко сол, ако има нужда. 
  8. След това оставете соса да къкри на средно слаб огън. 
  9. Покрийте с капак и оставете да се готви около 30 минути, докато пилешкото се сготви. Сервирайте с хубав хляб. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай