![1 пакет спагети, от тънките, може и оризови
200 г сурова сьомга
200 мл сметана
10-тина касперси или 1/2 китка копър
черен пипер и сол на вкус
1-2 суп. лъж. зехтин](/media/files/resized/article/654x358/5c0/d298af1e25d467ef03e2b4ccba5fa5c0-2dd46416e3ee5ec476687d1bdf3e5625.jpg)
Приготвяне:
Сварете спагетите.
Магията на тази уникална рецепта е в соса. Нарежете сьомгата на малки парченца. Загрейте зехтина и поставете сьомгата, запържете леко и добавете сметаната. Бъркайте и оставете на слаб огън 10-тина минути.
Добавете копъра и черния пипер и свалете от огъня.
Оформете порциите като разпределите спагетите и соса върху тях.
Добър апетит!
Снимка: thinkstock
* * *
Талиатели със сьомга
Сьомга с босилек, лимон и козе сирене
Гювечета със спанак и сьомга