![4 домата
2-3 скилидки чесън
щипка черен пипер
щипка червен пипер
босилек
160 г филе риба тон](/media/files/resized/article/654x358/19c/80e1ee0055aba0a99bcc5a8b503ce19c-085d3ba2bbc7a93ce07df38d7a2dae7c.jpg)
Приготвяне:
Нарязваме на тънки кръгчета скилидки чесън. Обелваме и настъргваме на ренде 4 домата. В малко зехтин (около 4 лъжици) задушаваме доматите и чесъна. Добавяме черен и червен пипер, босилек. Варим около 15 минути, до желаната гъстота. Изсипваме готовия сос в чиния, а в средата поставяме филе риба тон. Украсяваме с клонче босилек и резенче лимон.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *