Краставицата се разрязва на две по дължина и се издълбава. Рибата се отцежда от мазнината и се разбива заедно със сиренето, доматеното пюре и червения пипер. С получената смес се пълнят краставиците. Отгоре се украсява с маслинки и маруля.

Ракиено мезе
На миналия Никулден ми беше останала варена риба тон (от панираните топки, които бях приготвила) и на следващия ден я приготвих по следния начин – Накъсах на малки парченца останалата риба и прибавих към нея ситно нарязан лук, лимонов сок, 1ч. л. горчица и 1 майонеза. Обърках добре сместа и я поднесох върху препечени филийки. Моят съпруг веднага реши, че е идеално мезе за ракийката.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

Снимка:

shc.hu

* * *

Рибена салата
Шопски хайвер