![12 кг червени чушки (капия)
5-6 кг домати
2 кг патладжани
1 кг моркови
зелении, олио, сол
2-3 щипки захар за регулиране на киселината на доматите
6 скилидки чесън, 4 връзки магданоз, 1 стрък целина](/media/files/resized/article/654x358/e70/99b8035edd201e3b2aac372d78d39e70-22329383bbc847cff963d2c956ab9fd0.jpg)
300 мин
-
Порции: 20
Изпичаме чушките и патладжаните. Топваме доматите в топла вода, за да се обелят по-лесно. Работим бързо. След това измиваме и остъргваме морковите, които сваряваме. Всички продукти смесваме и прекарваме през машинката за месо. Варим в началото без олио, като така целим да изври водата, след това слагаме по много малко мазнина, но непрекъснато с дървена лопатка бъркаме, за да не загори. Отведнъж изливаме 1 л олио, наситняваме чесъна и зелениите. Подправяме на вкус.
Снимка: Istock
* * *
Домашна лютеница с картофи
Лютеница по студен начин
Лютеница от сини сливи
Лютеница
Много вкусна и бърза лютеница с мед