Продукти:
400 г тиква
400 г ябълки
150 г захар
30 г орехи
2 жълтъка
250мл бяло вино
кора от половин портокал
10 г масло

Приготвяне:
Почистените, измити и нарязани ябълки и тиква се размесват с разбитите жълтъци, захарта, виното, смлените орехи и нарязаните на ситно портокалови кори. Добре разбърканата смес се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече в умерена фурна.

* * *

Сладки кюфтенца от ябълки и тиква
Тиквени тарталетки
Конфитюр от сливи и тиква
Маринована тиква в сироп
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Печено сладко от сини сливи
Есенен сладкиш със сини сливи
Печени ябълки, круши, дюли