Меню

Тартифлет

17 януари 2005 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Тартифлет

Приготвяне

Tartiflette е типична френска рецепта.

Продукти:

  • 1 или 1/2 кг картофи
  • 300 г бекон
  • 200 мл течна сметана (може и заквасена)
  • 2 глави лук
  • френско меко сирене с бял мухъл- Камамбер или Бри
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина

Приготвяне:
Сварете картофите без да ги белите в подсолена вода, като внимавате да не се разварят.
В отделен съд задушете лука. Добавете и бекона, който предварително сте нарязали на кубченца. Преди да свалите от огъня сложете сметаната. Подправете на вкус със солта и черния пипер. В тава, намазана с масло поставете един ред обелени и нарязани на шайби картофи. Отгоре сложете от лука и бекона. След това отново редувайте картофи и бекон. Най-отгоре поставете сиренето, което е разрязано на тънки кръгли парчета. Мухълът трябва да е обърнат надолу към картофите.
Запечете в загрята фурна, докато горният слой се зачерви.
Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай