Шпековаме месото с чесъна, напръскваме със сместа от млякото, тахана и го прибираме в подходящ съд с капак. Оставяме да се поеме миризмата и да омекне добре. После нарязваме на филийки лука, посоляваме на вкус и редим върху месото, покриваме с магданоза и чушките, нарязани на ситно и подправките. Заливаме с мазнината, виното и малко вода. Захлупваме и печем във фурна на слаб огън, без да отваряме дълго време.
* * *
 Свинско печено в бира 
 Брюкселско зеле със свинско 
 Свинско със зеле 
 Свинско с бамя и картофи 
 Свинско с грах и картофи 
 Свинско с картофи – френска рецепта 
 Свинско с кисело зеле 
 Свинско с лютеница 
 Свинско с ориз и коприва 
 Свинско с винен сос 
 Свинско по португалски 
 Свинско филе с доматен сос и лешници 
 Свинско с бамя 
 Свинско в сладко-кисел сос 
 Свинско в гювеч 
 Свинско в йенска тенджера 
 Свински шишчета