![500 г патладжани
250 г чорбаджийски чушки
1 чаена чаша ябълков оцет
2-3 чаени чаши вода
1 ч. л. сол
черен пипер на зърна
1-2 моркова
магданоз](/media/files/resized/article/654x358/1d8/4b8652098e75d26822bb481a7f8661d8-fa2d47169d6f61584bf5ccaac2e35148.jpg)
Белим патладжаните и нарязваме на кръгчета. Посоляваме всяко парченце. Оставяме в съд под наклон да се отдели горчивият сок. Чорбаджийските чушки почистваме от дръжките. В тенджера завира 2-3 ч. ч. вода с 1 ч. ч. ябълков оцет, 1 ч. л. сол и черен пипер. Слагаме чорбаджийските чушки и варим в маринатата около 15 мин. Изваждаме с решетъчна лъжица. В същата марината, слагаме и кръгчетата патладжани. Варим и тях 15 мин. Дръпваме от котлона и оставяме в маринатата, докато се поохлади. Изваждаме и започваме да подреждаме в съд с капак или в буркан. Първи ред редим патладжани. Върху тях слагаме от чорбаджийските чушки. Поръсваме с настърган морков и магданоз. Поливаме с малко олио. После отново – ред патладжани, чушки, моркови, магданоз, олио и така с всички продукти. Затваряме салатата и слагаме в хладилник на хладно. Готова е за консумация след 4-5 дни.
* * *