Продукти:
пиперки – 10 кг
моркови – 3 кг
едра Сол – 400 г
захар – 400 г
винен Оцет 60С – 2 л
олио – 200 мл
вода – 1 л
черен пипер на зърна – 10 г
чесън – 3 глави – обелен
магданоз – 1 връзка
натриев бензоат – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Пиперките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се нарязват на средно големи парчета .
Възваряват се всички останали продукти : Оцетът, захарта, солта, водата, олиото и натриевият бензоат. Като стане това се попарват пиперките в нея за 1-2 минути, след това морковите и се нареждат в големи буркани, може и малки, като помежду им се слага чесън и магданоз. Заливат се с изстиналата марина. Слагате по една найлонена капачка и се съхраняват на хладно място. Издържат така 1 година навън, и половин в хладилника след като мине първата година. * * *

Всички рецепти за туршия на едно място