Меню

Лятна рецепта с малко калории: Яйца Бенедикт в касерола

11 юли 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Яйца Бенедикт в касерола
60 мин.

  • Порции: 8

Ако искате една разнообразна и нестандартна рецепта за класиката яйца Бенедикт, ние сме тук, за да ви я предложим. Опитайте рецептата ни за яйца Бенедикт в касерола на фурна. Това е един чудесен начин да придадете нов вкус и метод на приготвяне на тази класика. 

Продукти
Приготвяне
  1. В загрят на силен огън тиган запържете бекона в собствената му мазнина. 
  2. Към него добавете брашното и разбъркайте добре. 
  3. Свалете от огъня. 
  4. В купа разбийте 8 от яйцата заедно с чесъна, солта и 2 чаши от млякото. 
  5. Прехвърлете бекона в касерола за печене. 
  6. Залейте със сместа с яйцата. 
  7. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за през нощта. 
  8. Загрейте фурната на 220 градуса, като преди това сте извадили касеролата да бъде на стайна температура, преди да я сложите във фурната. 
  9. Поръсете с магданоза и пипера. 
  10. Печете за около 35 минути. 
  11. Докато яйцата се пекат, разтопете 1 супена лъжица от маслото. 
  12. Разбъркайте го с мътеницата, нишестето, още малко лют пипер до гладка смес. 
  13. Разбийте останалите 2 яйца с оставащата 1 чаша мляко в тенджера. 
  14. Гответе с разбъркване, докато започне да завира. 
  15. Свалете от котлона, добавете лимоновия сок и останалото масло. 
  16. Разбъркайте и оставете да изстине и да се сгъсти леко. 
  17. Сервирайте яйцата Бенедикт с получения сос. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай