 
		 
		
Продукти:
 700-750 г Свинско месо
 400 г Гъби
 1 голяма глава лук
 2 домата
 3-4 чушки
 15 обезкостилкостени маслини
 половин чаша ориз
 3 суп. лъж. бяло вино
 магданоз
 черен пипер
 олио
 сол
Приготвяне:
 Нарежете месото на кубчета и го запържете в 2-3 супени лъжици олио. Добавете ситно нарязания лук, домати и ориза и бъркайте, за да не загорят. Прибавете виното, малко сол и залейте сместа с вода. След петнайсетина минути добавете нарязаните маслини, пипер и гъби. Поръсете с черен пипер и магданоз и сервирайте докато е топъл.
 Добър апетит!
* * *
 Пъстроцветен гювеч с пилешки гърди
  Гювеч с ориз
  Овчарски гювеч
  Вегетариански гювеч
  Славянски гювеч с пиле
  Пъстърва-гювеч
  Свинско в гювеч
  Сатленки с картофи в гювеч
  Гювеч от тиквички