Меню

Яйца в гювечета

7 януари 2011 | 11:56 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции: 4 яйца
4 парчета кашкавал по 50 г
4 супени лъжици олио
3 глави лук
4 печени и обелени чушки от буркан
черен и червен пипер
сол, магданоз
50 мин.

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото. Към него се прибавя една супена лъжица червен пипер. Разбърква се и веднага се снема от огъня. Посолява се и се поръсва с нарязания магданоз . В 4 гювечета се разпределя изпърженият лук. Върху него се поставят чушките, после кашкавалът. Най -отгоре се чуква по едно яйце. Залива се с малко масло и се запича на умерена фурна за 10-15 минути.

Снимка: thinkstock

* * *

Яйца по панагюрски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай