Ароматен ориз с гъби
23.03.2005г. / 10 05ч.
Аз жената
2 ч. ч. ориз, 4 ч. ч. вода, 400 гр гъби, 2 глави кромид лук, 1 голям морков, 2 кренвирша, 2 кубчета пилешки (зеленчуков) бульон, сол, черен пипер, олио.
Начин на приготвяне:
Ястието се готви в гювеч на 800 W в микровълновата фурна. Ситно нарязаните лук и морков се задушават за 5 мин. с малко олио и вода. Добавят се измитите и нарязани гъби и се задушава още 5 мин. След това се прибавят измитият ориз, солта, черния пипер и стритите кубчета бульон. Пуска се за 3 мин., след което се добавя водата (затоплена) и ситно нарязаните кренвирши. Пече се 25 мин, като през 5-6 мин се разбърква добре. Става изключително вкусно, да ви е сладко!