Италиански хляб (чабата) с маслини

28 август 2011 | 15:30 | Аз жената
Добави в любими
600 г бяло брашно
1/2 кубче мая (или 1/2 пакетче суха мая)
1/3 ч. л. сол
1 и малко ч. ч. хладка вода
2 с. л. зехтин
6-8 маслини, нарязани на парчета

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

В купа начупете на парченца маята, добавете водата, солта и половината брашно. Замесете воднисто тесто, Добавете брашното и месете, докато получите хомогенно, меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да си почине 30-40 минути. В купата добавете зехтина и парченцата маслини, ако е необходимо още малко хляб и замесете отново. Разделете на четири равни части. Тава за печене намажете с олио, зехтин или застелете с хартия за печене.
Оформете правоъгълни хлебчета и поставете в тавата. По желание отгоре наръсете с розмарин. Оставете отново да се надигнат за 10-15 минути.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути (до зарозовяване). Извадете, поръсете с вода и загърнете чабатите в кърпа, докато поизстинат.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Йовка ( преди 11 години )
Привет от Италия.....да тук си похапваме тия вкусни хлебчета......чабата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар