Меню

Туршия с камби и карфиол

7 октомври 2011 | 17:38 | Аз жената
Добави в любими
Туршия с камби и карфиол

Приготвяне

Продукти:
3 кг средно големи камби
1 глава карфиол
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела или Пикант фикс люта Dr. Oetker
1,75 л вода
300 мл оцет (6 или 9%)
150 г захар

Приготвяне:
Почистете и измийте камбите. По-големите от тях оставете цели, а по-малките нарежете на парчета. Измийте и нарежете на малки главички карфиола и напълнете с тях по-големите камби. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подготвени буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите клонки копър. Затворете бурканите веднага.

Още предложения и съвети на www.oetker.bg

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай