Меню

Три рецепти с пиле

16 май 2005 | 12:23 | Аз жената
Добави в любими
Три рецепти с пиле

Приготвяне
Разполагам с много свободно време, но не обичам да се задържам дълго в кухнята. Затова ще ви изпратя една рецепта, с която се отсрамвам успешно пред гости.

Взима се пилешко филе и се нарязва най-напред на лентички, а след това на кубчета (на дребно). Запържва се малко докато побелее месото. Прибавят се една тарелка гъби печурки, измити и нарязани на дребно. Като им поизври водата се слага пресен лук или праз, също нарязан на ситно. Посолява се на вкус. Като поомекне се маха от котлона.

С тази смес правя ТРИ супер рецепти, които искам да споделя с вас, защото обожавам вашето списание:

ПЪРВАТА – прави се картофено пюре от картофи, прясно мляко и краве масло. Изсипва се пюрето в кръгла тава като венец отстрани. По средата се изсипва пилето и гъбите. Заравнява се за вид. Отгоре се ръси обилно с пресен копър и отгоре се настъргва кашкавал. Запича се в сгорещена фурна до зачервяване на кашкавала.

ВТОРАТА – взимат се фини точени кори и се слепват по две с малко олио. Разрязват се по дължина на три ленти. В края на всяка лента се слага от сместа с пилето и гъбите. Сгъва се на триъгълниче и после пак и така до края на всяка лента. Стават малки триъгълни банички, които се пекат в сгорещена фурна за кратко докато почервенеят.

ТРЕТАТА – взима се един пакет замразен ориз със зеленчуци и се изсипва при сместа с пилето. Задушава се около няколко минути докато му поизври водата, която се получава от замразения ориз. Слагат се подправки по вкус – сол, черен пипер, босилек, мащерка...

Това са много лесни, сравнително евтини (около 10 лева) и здравословни рецепти, с които за кратко време съм готова в кухнята и сядам пред компютъра, за да разглеждам любимото списание az-jenata!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай