Меню

Домашен пълнозърнест хляб

15 юни 2005 | 10:55 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Домашен пълнозърнест хляб

Приготвяне

Продукти:
25 гр мая
1 суп. лъж. захар
2 суп. лъж. разтопено масло
1 с. л. овесени трици
1 ч. ч. пшеничен зародиш
6 ч. ч. пълнозърнесто пшенично брашно
2 ч. ч. обезмаслено мляко или вода

Приготвяне:
Размийте маята и захарта, малка част от брашното и млякото, и оставете за 20 минути да набухне. Постепенно прибавете пълнозърнестото брашно, пшеничения зародиш и овесените трици, като бъркате непрекъснато, постепенно и останалите продукти. Накрая добавете маслото. Омесете тестото добре, като го оставите меко. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса около час до два часа на топло.

Омесете отново. Оформете хляба и поставете в намазнена и обрашнена тавичка. Покрийте и оставете да втаса отново за 1 час. Изпечете в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 40 минути.

Този пълнозърнест домашно приготвен хляб е много подходящ за диети и за здравословно хранене.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай