Меню

Лесна гозба – леща

23 април 2012 | 11:03 | Аз жената
Добави в любими
1 пакет леща – количеството зависи от това, колко гъста искате да направите супата и разбира се за колко човека готвите.
1 морков
1 лук
1 картоф
босилек, магданоз
сол
червен пипер
брашно
олио (зехтин)

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Морковът се настъргва на ренде, лукът се нарязва на ситно и се задушават в малко мазнина. Добавя се малко вода и се прибавя изчистената и измита леща. Оставя се да ври и се добавя и картофът. Слагат се подправки. След като яхнията е готова се добавя брашното и червения пипер. Ако искате да е по-течно като супа слагате повече вода, ако искате да е по-гъсто – по-малко и като цяло това е една от най-лесните гозби.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай