Меню

Агнешко с булгур и гъби

27 април 2012 | 13:56 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
агнешко бутче – 2 кг
връзки пресен лук – 5 броя
печурки 1 кг
булгур – 2 чаши
подправки за агнешко – девесил, джоджен, червен пипер, керевиз, босилек, сух чесън
зехтин
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Първо сварявате агнешкото. Варите – махате пяната. Продължавате да варите, след което сменяте водата. За да стане вкусно и крехко трябва да варите поне 1 ч – час и половина и то с лук и подправки за агнешко. Най-добре е да купите подправка, която се казва точно така “подправка за агнешко“, защото там са събрани всички подправки, които се слагат на агнешко. Сваряването на агнешкото може да го направите и предишния ден.
Нарязвате лука на не много дребно и го задушавате в малко мазнина. Добавяте бульона от варенето на агнешкото и продължавате да задушавате. Добавяте гъбите начупени на едро и булгура. Като омекне и се посварят, слагате агнешкото в намазнена тава и добавяте пресния лук, гъбите и булгура с малко от бульона.
Слагате в печката на 200 градуса и печете до готовност.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай