Меню

Италианската кухня е ежедневие и предизвикателство

18 юни 2012 | 16:03 | Вергиния Генова
Добави в любими
Италианската кухня е ежедневие и предизвикателство

Приготвяне

Дотолкова сме свикнали с пиците, спагетите, талиатели, лингуини, макарони, тортелини, ризото, че вече са станали ежедневие за нашата трапеза. Дори се чудим как да откажем децата от това на обяд да си купуват само пица на парче и за вечеря да искат отново пица.

И ако сме привърженици на тази идея, оказва се, че доста често ни се налага да отказваме приготвянето на италианска кухня и да я оставим само за празници.
И ако е така, това ще бъде една наистина празнична вечер.

От една страна е лесно да се приготвим за вечерта, в която ще подкрепяме италианците, защото колко му е да направим едни спагети или пица. Но от друга това може да се превърне в специално кулинарно предизвикателство да опитаме да сготвим нещо неопитвано досега. Тъй и тъй, ако опитът се окаже неуспешен, никой няма да усети, защото всички ще са съсредоточени в телевизора – тази толкова скъпоценна вещ за българина. И мнозинството от българите държат телевизора там, където се хранят, така че дали храненето минава между телевизията или телевизията между храненето не е много ясно, но със сигурност не е особено полезно. Но така или иначе за повечето хора вечерята ще бъде на фона на европейското по футбол.

Затова, ако ви доставя удоволствие да експериментирате в кухнята, може да опитате нещо традиционно италианско, но все пак различно от пица – супа Минестроне, пълнено пиле по италиански, италиански хляб и за десерт италиански сладолед.

Доста тежко като за лятна вечеря, но никой не ни кара да изяждаме всичко наведнъж, нали?

А най-хитрото е да отидете в някоя италианска пицария на открито и там да гледате мача. А ако не обичате футбола, изпратете половинката си в кварталната пицария и отидете да изгледате романтичен филм или отделете време само за себе си – релаксирайте според настроението и направете това, което ви е най-приятно. Вие най-добре знаете какво е то!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай