
През пролетта по традиция хапваме повече зелении – коприва, лапад, спанак. Те са много полезни за здравето, готвят се лесно и са чудесни както за салати и основни, така и за печива. Опитайте една бърза и много вкусна рецепта за баница с лапад. Необходими са ви само няколко съставки и ще имате чудесна баница за закуска или обяд.
Лападът се нарязва на ситно и се задушава за кратко в тиган с малко зехтин. Яйцата се разбиват в купа, сиренето се натрошава, добавя се млякото и накрая лападът – това е плънката за баницата.
Корите се редят в намаслена тава, като се редуват маслото и плънката. Накрая баницата се намазва с остатъка от маслото, нарязва се на едри парчета и по линиите на разрезите се изсипва остатъкът от плънката.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви. Изважда се от фурната и се завива с фолио и памучна кърпа, за да се задуши. И е готова за дегустация!
Снимка: thinkstock
Прочетете още:
Снимка: iStock