Меню

Салата лято 2012

12 август 2012 | 21:00 | Аз жената
Добави в любими
Необходими продукти:
3 тиквички с отрязани краища
по около 3-4 супени лъжици зехтин и оцет Балсамико и малко сол (за овкусяване)
175 г крема сирене
прясно изстискан лимонов сок
шепа пресни листа босилек, нарязани на ситно
50 кедрови ядки / орехови ядки, препечени*
черен пипер (по желание)
царевица (по желание)

Продукти
Приготвяне


Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквичките по дължина (на много тънко) - ще ви трябват около 24 дълги ивици. Поръсете малко зехтин, оцет и сол върху 2 големи чинии (или тавички) и наредете тиквичките в тях, като се стараете да не се припокриват. Поръсете ги и отгоре със зехтин и оцет, след което ги покрийте и ги оставете да се мариноват в хладилника за не по-малко от 20 минути. Престоят им в хладилника да не е повече от 6 часа.
2. Смесете сиренето с лимоновия сок и малко зехтин, добавете босилека и кедровите ядки/ ореховите ядки*. Поставете 1 ч.л. от сместа върху единия край на нарязаната на лентичка тиквичка (не в самия край, а на около 1-2 см по-навътре) и навийте на рулце. Направете това с всички тиквички. (Ако рулцата ви се развиват, може да ги промушите с клечки за зъби). Подредете готовите рулца изправени в чиния и по желание можете да поръсите с малко смлян черен пипер, зехтин, оцет и царевица.
* За да препечете кедровите ядки/ ореховите ядки ги пуснете за 2-3 минути в нагорещен тиган, без мазнина. Разклащайте често тигана, докато ядките станат златисти. Изсипете ги в чиния и оставете да изстинат.

* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadelphia".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай