Меню

Домашен течен ароматен шоколад

13 март 2013 | 10:10 | Аз жената
Добави в любими
Необходими продукти за 7-8 купички:
350 г пудра захар
1 пакетче масло 125 г
100 г какао 
250 г мляко на прах
1 с.л. екстракт от ванилия по желание
1 щипка лимонтозу
250 мл вода

Продукти
Приготвяне

Предварително млякото на прах и какаото се пресяват (смесват се в една купа). Водата се оставя да заври и в нея се слага захарта. Бърка се докато се разтопи. Прибавя се маслото и лимонтузу. По желание можете да сложите и ванилията (ако сте решили да използвате) тук. Отнема се от котлона. Към сиропа се слага по малко от сместа (сухо мляко и какао) и се бърка интензивно с домакинска тел до получаване на хомогенна смес.

Ако по някаква причина се получат бучки, се минава през цедка. Сместа се разпределя в десертни купички и се оставя няколко часа да изстине.

Рецептата е на Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай