Меню

Гнезда

28 декември 2005 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Гнезда

Приготвяне

Продукти за 4 порции:
около 1/2 кг кайма
5 яйца
1 филийка хляб
1 глава лук
черен пипер
магданоз
чубрица
сол на вкус
олио

В съд смесете и разбъркайте добре каймата, нарязания на дребно лук, намокрената и изцедена натрошена филийка хляб, 1 яйце и подправките. Намазнете тавичката и включете фурната да загрява на 170 градуса. От каймата оформете 4 големи кюфтета, като с пръсти или лъжица оформите в средата на всяко вдлъбнатинка. Поставете във фурната за около 15-20 минути. След това извадете и във всяко "гнездо" добавете по едно яйце. Доопечете за около 10 минути.

Гарнирайте гнездата с картофено пюре или задушени зеленчуци. Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Simona ( преди 11 години )
V zavisimost s kolko kaima razpolagate,moje da se napravqt po malki ili po golemi,a i ot porciqta koqto iskate da predlojiteAz znam tazi recepta otdavna,i vinagi gi prigotvqm kogato shte imame gosti a nqmam mnogo vreme za podgotovka.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Атанаска ( преди 11 години )
Аз също мисля че е необходимо 1кг. кайма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Станислава ( преди 11 години )
За 4 порции каймата не е ли малко?Мисля че поне 1кг. кайма е необходима.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар