Меню

Крем карамелен кекс (от козунак)

15 май 2013 | 12:00 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
500 г козунак (стар),
50 г стафиди,
5 яйца,
1 л прясно мляко,
1 ч. ч. + 1 с. л. захар,
30 г масло,
1 с. л. какао,
кокосови стърготини,
1 ванилия

Продукти
Приготвяне

Нарежете козунака на парчета и наредете половината на дъното на кексова форма. Поръсете със стафидите, покрийте с останалия козунак и залейте с разбитите яйца, захар, прясно мляко и ванилия. Печете на 160-180 градуса, около 40-45 минути. Оставете да се охлади и го обърнете върху поднос. Залейте го с глазурата, приготвена от какаото, маслото и захарта (слага се всичко заедно в тенджерка и се вари 1-2 минути). Поръсете с кокосови стърготини и декорирайте по желание с плодове.

Рецептата е на Добринка Петкова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай