![Солен кекс с кренвирши](/media/files/resized/article/654x358/793/25cd955782fd6ffa7c8969b0dcb72793-a0691fd09f70a59c15144ddb5580514c.jpg)
Продукти:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ч. л. оцет
7 с. л. олио
2 ч. ч. брашно
2 кренвирша
150-200 г сирене
магданоз
Приготвяне:
Към киселото мляко се прибавят содата и оцетът. Смесват се с яйцата, олиото и брашното, за да се получи кексово тесто. Добавят се и ситно нарязаните кренвирши и натрошеното сирене и магданозът. Пече се във форма за кекс, предварително подмазана, на средно силна фурна – 180-200 градуса за около 40 минути.