Меню

Запечени картофи с кашкавал и сметана

28 октомври 2013 | 12:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
1 голяма глава лук
300 г настърган кашкавал или сирене
сол, черен пипер
500 мл сметана за готвене

Продукти
Приготвяне

Картофите се сваряват цели и небелени (но предварително измити). След като се сварят, се обелват и се разделят на две части. Изберете съд, в който ще ги печете – тавичка или йенски съд и го намажете с масло. Настържете на едро ренде първата половина от картофите.

Върху тях наредете лука, предварително нарязан на кръгчета, както и настъргания кашкавал. Върху тях настържете останалата част от картофите. Сложете сол, черен пипер на вкус и течната сметана (ако е необходимо добавете малко зеленчуков бульон). Картофите се слагат във фурната и се пекат до зачервяване.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай