![1 кг картофи
1 голяма глава лук
300 г настърган кашкавал или сирене
сол, черен пипер
500 мл сметана за готвене](/media/files/resized/article/654x358/05b/b9c21fa15184489b733784e9a8c8205b-4bee3e866ad7c9de9b8267108cf8a456.jpg)
Картофите се сваряват цели и небелени (но предварително измити). След като се сварят, се обелват и се разделят на две части. Изберете съд, в който ще ги печете – тавичка или йенски съд и го намажете с масло. Настържете на едро ренде първата половина от картофите.
Върху тях наредете лука, предварително нарязан на кръгчета, както и настъргания кашкавал. Върху тях настържете останалата част от картофите. Сложете сол, черен пипер на вкус и течната сметана (ако е необходимо добавете малко зеленчуков бульон). Картофите се слагат във фурната и се пекат до зачервяване.
Опитайте още:
Снимка: Sxc.hu