Нарежете чушките на много ситни кубчета. В малка купичка сложете лист фолио за свежо съхранение като оформите вдлъбнатина. Капнете малко зехтин и поръсете с кубчетата зеленчуци и подправките. Чукнете яйцето и внимателно го изсипете върху зеленчуците. Внимавайте да не се спука жълтъкът.

Стегнете фолиото като го завържете с конец като вързопче. Може да сложите два пласта фолио за по-здраво. По същия начин пригответе и останалите вързопчета. В тенджера сипете вода и след като заври, пуснете в нея яйцата. Гответе 5-6 минути или малко повече, в зависимост от това колко течен искате да е жълтъкът.

Охладете яйцата в студена вода. Внимателно развийте фолиото и ги извадете. Накъсайте салатата в купа. Смесете всички продукти за дресинга и с него овкусете салатата. Поднесете я с пошираните яйца.

Рецептата е от предаването „Домашни рецепти с Йоли“.

Опитайте още:

Снимка: Copyright Fox International Channels