Меню

Миди с ориз

10 ноември 2013 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг миди без черупки
2 глави лук
половин глава целина
3 листа дафинов лист
2 резенчета лимон
1 домат
няколко стръка магданоз
зехтин
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Сложете мидите да се сварят във вряща и подсолена вода. Към тях при варенето се слагат едната глава лук, морковите, дафиновият лист, лимонът и целината. Отделно в тенджера задушете лук в малко зехтин и към него добавете чаша ориз.

Бъркайте докато оризът стане прозрачен, след това добавете към него 3 чаши от мидения бульон и оставете да къкри. Когато оризът е сварен сложете към него мидите, нарязаните на ситно моркови (тези от бульона), нарязан на ситно магданоз и малко пресен домат. Гответе около 5 минути и сервирайте с парче лимон. Добавете на вкус сол и черен пипер.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай