1. Залейте сушените домати с гореща вода и ги оставете за 10-15 минути.

2. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки с дебелина около 0,5 см и ги подредете на дъното на дълбока чиния или купа. Поръсете ги с прясно смлян микс пипер и го покрийте със зехтин. Поставете сиренето в хладилник за 20-30 минути, за да се маринова.

3. Нарежете пуешкото филе на тънки парчета, по диагонал. Сипете 1 суп. лъж. зехтин в добре загрят грил-тиган и пържете пуешкото от двете страни, до златисто. Не пържете месото прекалено дълго, за да не стане сухо.

4. За дресинга нарежете на ситно копъра и каперсите и ги сложете в купичка. Добавете майонезата и разбъркайте добре.

5. Разрежете хлебчетата на две, по дължина, и ги запечете в грил-тигана за кратко. Върху долната част на запеченото хлебче поставете 1 чаена лъжичка дресинг, върху него подредете листа различни видове зелена салата. Нарежете пуешкото на парчета и поставете няколко върху зелените листа. Следва сушеният домат, парче мариновано сирене. Затворете сандвича с горната част на хлебчето.

Снимка: 24 KITCHEN

Рецептата е на Ненад Великович, водещ на предаването „Лесни рецепти с Ненад“, което се излъчва по телевизия  24 KITCHEN.

Опитайте още: