Меню
Готварство

Пилешко рагу в гнезда от бутер тесто

26.04.2006г. / 22 02ч.
Аз жената
Пилешко рагу в гнезда от бутер тесто

Продукти за 6 порции:
6 гнезда (воловани) от бутер тесто
375 мл бульон (готов)
500 г пилешко бяло месо
20 гр масло или маргарин
3 с. л. брашно
1 пакет грах (дълбоко замразен, 300гр)
4 с. л. бяло вино
сол
черен пипер
сос "уорчестер"
захар
125 мл сметана
2 жълтъка
1 връзка магданоз
150 гр гъби

Приготвяне: 1. Сложете гнездата от бутер тестото в предварително загрята на 150 градуса фурна. Възварете бульона. Нарежете месото на кубчета, сипете ги в бульона и ги варете около 5 минути на умерена температура.

2. Изчистете гъбите, измийте ги, изтръскайте ги, нарежете ги на четвъртинки и ги запържете в горещо масло. Поръсете отгоре с брашното.

3. Извадете месото от бульона. Сипете бульона при гъбите и кипнете. Добавете месото и граха, оставете всичко още веднъж да заври, подправете с вино и подправки.

4. Разбъркайте сметаната с жълтъците, изключете котлона и смесете с рагуто. Накълцайте магданоза и разбъркайте. (Сместа не трябва да завира повече.)

5. Горещите гнезда от бутер тесто напълнете с пилешкото рагу и поднесете веднага. Време за приготвяне: 20 мин.

Коментирай