![400 г спагети
За пестото:
листата на 2 връзки босилек
3 супени лъжици кедрови ядки
половин чаша зехтин
половин чаша настърган пармезан
сол, черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/053/a901ab7bbbeeaf8f5740bfe6069a2053-6bbed7ab8ca24ae3f803aea0506300ba.jpg)
Рецептата може да приготвите и с готово песто, но ако искате да си направите домашно, сложете всички съставки за соса в блендер. Трябва да се получи гладка и хомогенна смес. Сварете спагетите според указанията на опаковката.
Сложете соса в дълбок тиган, добавете маслото и сварените отцедени спагети. Бъркайте добре минута-две и сервирайте. Когато готвите соса заедно със спагетите, той се разпределя равномерно и става много по-вкусно. По желание добавете още малко настърган пармезан.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: