![3 патладжана
3 големи обелени домата
4 червени чушки
1 люта чушка
1 глава лук
6 скилидки чесън
2 моркова
500 г гъби
2 топки моцарела или 200 г кашкавал
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз](/media/files/resized/article/654x358/d8a/e07eda818fcea79ed62931e62a75cd8a-f2c90e606e144adbeddd763d49043069.jpg)
Разрежете на половинки патладжаните, издълбайте ги, с лед това ги посолете. Оставете ги за 20-30 минути да изтече горчилката. В загрят тиган с мазнина сложете нарязаните на ситно лук, моркови, чушки, домати, чесън, гъби и магданоз.
Когато зеленчуците омекнат, овкусете със сол и черен пипер. Напълнете патладжаните със сместа и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато патладжаните са готови по желание може да добавите по две колелца моцарела или малко кашкавал и отново да запечете до златисто.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: