Меню

Пълнени патладжани с гъби

18 септември 2014 | 15:20 | Михаела Лазарова
3 патладжана 
3 големи обелени домата
4 червени чушки
1 люта чушка
1 глава лук
6 скилидки чесън
2 моркова
500 г гъби
2 топки моцарела или 200 г кашкавал
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз

Продукти
Приготвяне

Разрежете на половинки патладжаните, издълбайте ги, с лед това ги посолете. Оставете ги за 20-30 минути да изтече горчилката. В загрят тиган с мазнина сложете нарязаните на ситно лук, моркови, чушки, домати, чесън, гъби и магданоз.

Когато зеленчуците омекнат, овкусете със сол и черен пипер. Напълнете патладжаните със сместа и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато патладжаните са готови по желание може да добавите по две колелца моцарела или малко кашкавал и отново да запечете до златисто.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай