![1 пакет спагети по избор
¼ чаша зехтин
½ глава кромид лук, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, смлени
2 чаши чери домати, нарязани на кубчета
2 супени лъжици балсамов оцет
1 чаша пилешки бульон
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус, млян
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан на ситно
¼ чаша настърган пармезан](/media/files/resized/article/654x358/b5b/56d0b1fad71a386c6c51d0436fc51b5b-c47a87b426b5504dbd2754844d911099.jpg)
В голяма тенджера кипнете подсолена вода. След като заври, сложете спагетите да се варят за няколко минути. След като са готови, отстранете от огъня и отцедете водата.
Налейте зехтина в тиган, загрят на висока температура. Сотирайте лука, чесъна, докато покафенеят леко. Намалете температурата и добавете доматите, оцета и пилешкия бульон. Оставете да покъкри за около 8 минути.
Разбъркайте добре сварената паста заедно с босилека, червения и черния пипер и сложете в тигана. Оставете на огъня за около 5 минути, за да се смесят всички аромати. Сервирайте веднага като поръсите обилно с пармезана.
Време за приготвяне: 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: