Меню

Крем супа от тиква, картофи и лук с крутони

5 ноември 2014 | 16:09 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
500 г сладки картофи
500 г тиква
3 големи глави лук
4-5 скилидки чесън
половин връзка магданоз
1 чаена лъжичка кориандър 
50 г масло
сол, черен пипер
500 мл течна сметана за готвене, може и заквасена
1 кубче зеленчуков бульон по желание
крутони

Продукти
Приготвяне

Обелете зеленчуците и ги нарежете на малки парчета. Сложете ги да къкрят на тих огън. След като са добре сварени, дръпнете тенджерата от котлона и с помощта на пасатор пасирайте до получаването на кремообразна смес.

Добавете една бучка масло, малко сол и оставете малко да изстине. Накрая сложете течната сметана и отново разбъркайте. Сервирайте с хрупкави крутони.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай